Начало Кампании Информационна кампания "Пробуди се"

Информационна кампания "Пробуди се"

Информационна кампания "Пробуди се"
www.probudise.bg - първият онлайн портал в България за най-честите възпалителни автоимунни заболявания.www.probudise.bg е създаден с мисъл за пациента и добрата информираност на обществото ни. В последните години знанията в медицината се обогатиха с много нови открития и постижения. Големи международни проучвания бяха посветени на автоимунните заболявания – една разнородна група болести, при които организмът реагира парадоксално и определени негови собствени белтъци насочват отрицателното си действие върху отделни органи и системи.

Kъм тази група заболявания принадлежат псориазисът и псориатичният артрит, болестта на Бехтерев (анкилозиращ спондилит) и ревматоидният артрит, улцерозният колит и болестта на Крон. 
В www.probudise.bg ще намерите проверена,сериозна и подбрана информация от специалисти . Ще разберете защо не трябва да се страхувате от диагнозата, а без притеснение и отлагане да потърсите помощ от специалист.

Мнение на професор Стойнов за портала probudise.bg +

probudise.bg - порталът, който покрепя пациентите в техните проблеми - вижте повече

Мнение на професор Стойнов за портала probudise.bg

Историята на една млада майка с болестта на Бехтерев +

Ради Василева е на 39 години и е минала през две тежки автоимунни заболявания – ревматоиден артрит и болест на Бехтерев. В момента е в ремисия и може да се похвали, че е горда майка на тримесечно бебе. Можете да научите повече за нея в това интервю.

Историята на една млада майка с болестта на Бехтерев

Девет домакински дейности, които влошават симптомите на болестта на Бехтерев +

Анкилозиращият спондилит причинява възпаление на гръбначните стави и мускули и тазобедрените стави, затова всяка дейност, свързана с навеждане, извъртане на тялото или повдигане на тежки предмети, може да отключи болка. Ако от болестта ставите ви са срастнали или сковани, то може би движенията ви са ограничени, което допълнително затруднява извършването на ежедневните домакински задачи. Ето няколко домакински дейности, които могат да влошат симптомите на анкилозиращия спондилит - научете повече

Девет домакински дейности, които влошават симптомите на болестта на Бехтерев

Безплатни прегледи в ИСУЛ за болни от хронични възпалителни чревни заболявания - 22-31 май, 2017 +

Между 22-31 май, 2017 година, можете да получите консултация при съмнение за наличие на хронично възпалително чревно заболяване. За повече информация - тук.

Безплатни прегледи в ИСУЛ за болни от хронични възпалителни чревни заболявания - 22-31 май, 2017

220 се прегледаха безплатно за възпалителни чревни заболявания - 77,6% от тях досега са били без диагноза или са недоволни от лечението си +

220 души са се възползвали от безплатните прегледи за пациенти с хронични възпалителни чревни заболявания (ХВЧЗ), които се проведоха от  22 до 31 май 2017 г. в УМБАЛ „Царица Йоанна“ – ИСУЛ.

За повече информация

220 се прегледаха безплатно за възпалителни чревни заболявания - 77,6% от тях досега са били без диагноза или са недоволни от лечението си

Нова песен на Тони, посветена на портала probudise.bg +

Забранените и одобрените храни при улцерозен колит +

Улцерозният колит е заболяване, което засяга огромен кръг от хора. Кои са препоръчителните и кои са ограничените за употреба продукти, можете да научите в тази статия.

Забранените и одобрените храни при улцерозен колит

Д-р Радослав Наков - Ограниченията в храненето не трябва да ни притесняват +

Храненето е изключително важно за пациентите с чревни заболявания, но само по себе си не е метод на лечение. То подпомага лечението, подобрява начина на живот на пациентите и им помага да се справят със симптоматиката на техните заболявания. Вижте повече!


Д-р Радослав Наков - Ограниченията в храненето не трябва да ни притесняват

Да поговорим за храната като лек - кулинарна демонстрация +

Храната е лекарство. Да поговорим повече за това. Вижте повече!

Да поговорим за храната като лек - кулинарна демонстрация

Добрата кулинария среща значима пациентска кауза +

Когато добрата кухня се среща със значима пациентска кауза! Научете повече!

Добрата кулинария среща значима пациентска кауза

Как ревматоидният артрит влияе на здравето на бъбреците ви +

Ревматоидният артрит е системно автоимунно заболяване, което причинява хронично възпаление на ставите. Болестта може също да засегне тъканите около тях , както и други органи в цялото тяло - сърцето, белия дроб, очите и кръвоносната система. Много често, свързаното с ревматологичните заболявания възпаление, засяга и бъбреците. Учените са установили, че пациентите с ревматоиден артрит развиват два пъти по-често хронично бъбречно заболяване, в сравнение с останалите.

Вижте повече тук

Как ревматоидният артрит влияе на здравето на бъбреците ви

Ревматоидният артрит – как да облекчим сутрешната скованост +

Проф. Златимир Коларов - Страхът, коварният съветник +

СПОДЕЛИ

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ Информационна кампания "Пробуди се"