Начало Кампании Обещайте на сърцето си!

Обещайте на сърцето си!

Обещайте на сърцето си!

Необгрижваното и нелекувано сърце е сред най-честите причини за сърдечно-съдови и мозъчносъдови инциденти в България. 

Помнете, че болестта ви не засяга само Вас, а и хората, които Ви обичат.

 

Аптеки "Фрамар" и MICROLIFE стартират превантивно-информационна кампания

"Обещайте на сърцето си!"

защото ние вярваме в първата стъпка, която често е най-трудна.


      На 3 ноември 2018 година, в 6 аптеки, в 6 различни града от страната ни, всеки от Вас ще получи напълно БЕЗПЛАТНО консултация и измерване на кръвното налягане с апарат от висок клас Microlife ВР А3L Comfort.

карта градове

Ще можете да прецените състоянието на сърдечно-съдовата си система и ще получите ценна информация и съвети, които може да спасят живота ви.

Апаратът Microlife ВР А3L Comfort ще бъде на разположение и във всички други аптеки от веригата Фрамар, на промоционална цена, до 17 ноември 2018 г. За повече информация, попитайте Вашия фармацевт!

Обещайте на сърцето си и започнете един нов живот още сега!

Спазете това обещание, като:

 • Се храните по-здравословно
 • Пиете с мярка и с удоволствие
 • Правите повече упражнения
 • Насърчавате децата си да станат по-активни
 • Не пушите и помагате на близките си да откажат цигарите
 • Измервате редовно кръвното си налягане
Ние вярваме, че ще успеете! Бъдете здрави!

Активни обекти +

На 3 ноември, 2018 година от 09:00-13:00 часа и от 15:00-19:00 часа, представителите на MICROLIFE ще Ви очакват в следните аптеки Фрамар:

Във всички останали аптеки ще можете да се възползвате от преференциална цена за апарата!

 

За вредата от високото кръвно +

Повишеното кръвно налягане (КН) понастоящем е причина за смъртта на 9.4 милиона в света всяка година и тази цифра продължава да нараства поради застаряването на населението глобално. Причината за високото КН е обяснима с идентифицируеми рискови фактори на средата като свръхтегло, ексцесивен прием на алкохол и сол с храната и недостатъчна физическа активност.

България не разполага с точна статистика за броя на болните в последните три години, но се счита, че от сърдечна недостатъчност у нас страдат над 140 000 души. Смъртните случаи превишават 20 000 годишно, което представлява около 18% от всички починали. Броят на хората, които губят битката с болестта, прогресивно се увеличава. Предсърдното мъждене (ПМ) е най-честата аритмия вследствие на хипертония, която влошава качеството на живот, повишава риска от мозъчен инсулт от 3 до 5 пъти, води до когнитивни нарушения, учестява и влошава сърдечната недостатъчност.

Мозъчният инсулт е втората водеща причина в целия свят, следваща ССЗ, асоциирана с:

 • лоша прогноза
 • висок процент на рецидив
 • повишена смъртност
 • ръст на разходите за здравната система.

Статистиката казва:

 • над 12 милиона инсулта се дължат на повишеното кръвно налягане
 • повишен е рискът от остър инсулт при прехипертония и в млада популация
 • смъртността от мозъчен инсулт в България продължава да е значително по-висока в сравнение със смъртността в Европа
 • през 2015 година в Германия от исхемичен инсулт са починали 38 на 100 000 души
 • в България - близо 154 на 100 000 души, т.е. смъртността е близо четири пъти по-висока.

 

Технологии на MICROLIFE +

С Microlife измерването е толкова точно, както е при лекуващия Ви лекар: технология MAM позволява на апарата да прави три последователни измервания* с натискане на един бутон и осигурява клинична достоверност и точност на получените резултати.

*Лекарите и хипертоничните общества препоръчват кръвното налягане да бъде измервано най-малко два последователни пъти, а при голяма разлика на получените резултати – и трети път, като резултатът от първото измерване в този случай трябва да се игнорира.

Технология PAD (Pulse Arrhythmia Detection)** на Microlife позволява точно измерване на кръвното Ви налягане дори при аритмия! Още повече, технологията засича аритмия дори в ранен стадий, когато човек още не знае за този проблем, и предупреждава за нейното наличие със специален символ на дисплея.

** Единично проявление на аритмия не е основание за притеснение. Но ако символът се появява по-често, се препоръчва преглед при специалист кардиолог.

Microlife притежава и технология IMT, която гарантира изключително леко и бързо измерване*** на кръвното налягане още по време на напомпване на маншета. Веднага след като се регистрират всички необходими сигнали, въздухът в маншета се освобождава и стойността на кръвното налягане се показва незабавно, така че средното време за измерване се намалява значително. Това гарантира ново ниво на комфорт.

*** Много често хора, които страдат от високо кръвно налягане, или тези, които имат голяма обиколка на ръката над лакътя, изпитват болка по време на измерването. Маншетът прекалено силно притиска кръвоносните съдове и причинява дискомфорт


Microlife ВР А3L Comfort - научете повече +

 

 • PAD технология за точно измерване и при наличие на аритмия! Апаратът предупреждава за наличие на аритмия по време на измерване
 • МАМ технология – автоматично тройно измерване за медицински точен резултат съгласно препоръки на СЗО
 • IMT режим – апаратът измерва кръвното в момента на напомпване на маншета за по-бърза и по-комфортна процедура
 • Памет от 99 измервания с дата и час за двама ползватели
 • “Светофар” – цветно представяне на измерените стойности
 • Индикатор за движение на ръката по време на измерване
 • Индикатор за неправилно поставен маншет
 • Адаптер в комплекта
 • Предупреждение за изтощени батерии
 • Работи и с презареждащи се батерии (купуват се отделно)
 • Дисплей XL размер
 • Универсален конусовиден мек маншет, с размер 22-42 см 
 • Възможност за пренос на данни към PC през USB кабел и софтуер за анализ
 • Клинично тестван по протокол ISO
 • Гаранция - 5 години

вижте повече

Условия на промоцията +

Аптеки Фрамар и Microlife предлагат промоционални условия за покупка на апарат Microlife A3L Comfort

3 ноември 2018

- всяка поръчка онлайн (00:01-23:59 ч.) през framar.bg - промо цена на апарат Microlife A3L Comfort и подарък дигитален термометър + безплатна доставка

- всеки закупен апарат в активните аптеки от кампанията - промо цена на апарат Microlife A3L Comfort и подарък дигитален термометър*

термометър подарък

 • Стара Загора  - Фрамар 22 - Стара Загора, ул.Цар Симеон В. 105А
 • Пловдив - Фрамар 17 - Пловдив  ул.Васил Левски
 • Бургас - Фрамар 27 - Бургас бул.Сан Стефано 86
 • Габрово - Фрамар 19 - Габрово - Габрово ул.Райчо Каролев 2
 • Гълъбово - Фрамар 4 - Гълъбово ул.Тунджа 2
 • Сливен - Фрамар 12 - Сливен Сити Център Сливен, бул.Цар Освободител)

* Представителите на MICROLIFE ще консултират в тези два часови диапазона 09-13 часа/ 15-19 часа. Дигиталният термометър може да бъде получен от тях, в указаните часове, срещу касова бележка за закупен апарат от същия ден.

- всички останали аптеки - Microlife A3L Comfort на промо цена

4-17 ноември 2018 (включително)

- онлайн - промо цена и безплатна доставка

- всички аптеки "Фрамар" - промо цена

За Microlife +

Швейцарската корпорация Microlife основана през 1981г. от Кин Июан Лин и днес е един от световните лидери в развитието и производството на медицинско диагностициращо оборудване за домашно наблюдаване и клинична употреба. Апарати за измерване на артериално налягане, електронни термометри и компресорни инхалатори са основен обект на търговия на Microlife.

Ние се стремим да дадем възможност на клиентите ни, чрез нашите продукти и услуги, да контролират и подобряват собственото си здраве. Продуктите на Microlife не съдържат опасни за природната среда вещества. 

Ние поддържаме високо качество, сигурност и точност. Развиваме технологии в полза на Вашето здраве и се стремим да достигнем качество на апаратите за използване в домашни условия толкова високо, колкото на апаратите за професионално приложение. 

Измервателните уреди на Microlife дават информация за състоянието на Вашето здраве. Сигурността и точността на измерваните стойности са изключително важни за гарантиране безопасността при самоконтрол. Microlife и неговата репутация стоят зад това. С апаратите на Microlife измерването в домашни условия е толкова прецизно, колкото и това, направено от лекар. 

Нашите медицински уреди са клинично тествани и гарантират най-високо ниво на безопасност. Те са стабилни и лесни за използване. Независимо дали става въпрос за контролиране на висока температура, артериално налягане, астма или тегло, технологията на Microlife Ви предоставя точно и сигурно решение за деца и възрастни. 

В бъдеще искаме заедно да продължим да вършим това, което вършим най-добре - създаване на печеливши решения за подобряване на качеството на живота Ви.

За нас +

Аптеки Фрамар е верига от аптеки и дрогерии в 9 града на България.

framar.bg е сайт с информационно-медицинско съдържание, един от най-големите онлайн портали в България.

Списък на физическите аптеки Фрамар

Информация на framar.bg

 

СПОДЕЛИ

3.4, 11 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ Обещайте на сърцето си!

НАШИТЕ ИСТОРИИ

+

Всеки има своята история. Свързана с едно обещание, към здравето, близките, към сърцето. Тук ще можете да прочетете вашите истории, на хората, които са предприели промяната и са решили да направят нещо повече, за да живеят качествено. Нужна е само една малка стъпка!

Ще публикуваме и вашата история, просто ни я пратете на лично съобщение към нашата Facebook страница: https://www.facebook.com/framar.bg/

Всичко започна от една случайност, премериха ми кръвното +

Историята ми започва с една случайност. Бях на около 38-39 години, с високо кръвно и наднормено тегло. Застоял начин на живот, често прекалявах с храната, нервите, за мое успокоение  - не пиех и не пушех, като това беше единствената ми „гаранция“ , че живея здравословно. Бях над 150 килограма, което говори за сериозна затлъстялост. Смятах, че не е проблем. Нали знаете това усещане, когато не мислите за проблемите, те не съществуват.

Избягвах и ходенето на лекар, по същите причини. Колкото по-далеч от лекарите, толкова по-добре. Искрено вярвах, че това ще продължи вечно.

Беше средата на седмицата и приятел ме помоли да дам кръв за негов роднина. В кръвния център ме огледаха със съмнение, премериха ми кръвното налягане. Без коментар – 180/140. Посъветваха ме веднага да потърся медицинска помощ.

Кой, аз? Но защо? Аз нямам проблеми.

Оказа се, че проблеми имам и то достатъчно много. Високо кръвно, висока  захар, проблемни показатели в кръв и урина, начална подагра.

Отне ми около седмица да спра да се самосъжалявам и да се оплаквам от самия себе си на самия себе си. Много лош и труден период, през който успях да премина.

Наложи ми се да намаля приема на храна, като въведа някакъв порядък в количество и качество. Започнах да обичам ходенето пеша и да го предпочитам пред возенето в колата. Фитнес залата определено ми стана по-близка. Приех, че отговорността да съм жив и да живея качествено е само и единствено моя. Приемът на лекарства стана ежедневие, но до голяма степен, това ме научи и на дисциплина.

Днес нещата са малко по-различни, вече успявам да контролирам захарта и кръвното в нормални за годините ми граници. Вече съм на 45 и осъзнавам, че е имало нужда от това стряскащо утро и премерването на кръвното ми налягане от лекарите в кръвния център. Не знам как щеше да продължи животът ми, ако не бях предприел мерки и живеех в заслепяващата заблуда, че "всичко е наред".

Ивайло Тончев

Бях шокиран, че съм хипертоник! Едва на 28! +

Бях на около 28 г., когато разбрах, че имам хипертония. Симптомите бяха - усещане за тежест и стягане в областта на гърдите. Отначало си мислех, че е някаква настинка, изобщо не предполагах, че е хипертония. Диагнозата беше шок за мен, все пак спортувам откакто се помня (въпреки, че точно тогава не бях в добра форма, бях се отпуснал). Направих си изследвания - имах завишени показатели на холестерола. Предписаха ми лекарства, диета и продължих със спорта.

След 2-3 месеца изследванията вече бяха в норма, но кръвното продължих да го поддържам нормално с лекарства. Докторите ми обясниха, че е наследствено, имам родител с хипертония. Изследванията ми са почти винаги в норма (ходя на преглед всяка година) и с лекарства и спорт се поддържам. Случвало се е да имам високо кръвно налягане от нерви, напрежение след работен ден или седмица. Задължително за хипертоника е да има апарат за измерване, готов и лесен за употреба. Хубаво е апаратът за измерване на кръвното налягане да може да се ползва самостоятелно, без чужда помощ, и в домашни условия. В началото имах апарат, който е за китка, след това го смених с автоматичен за над лакътя и съм много доволен. Необходим е контрол, за да мога да поддържам добрата си форма.

Петър Петров, 44 години

След инфаркта татко ми вече не беше същия +

Искам да разкажа за баща ми. Енергичен и здрав българин, душата на компанията, висок, силен, камък да стисне – вода ще пусне. Думата „лекар“ му беше почти непозната, а здравето му беше желязно. Говоря за него в минало време, защото той ни напусна преди една година.

Наближаваше 50те, когато започна да се оплаква от главоболие и задух. Беше нормално за него да се уморява, след като доказваше постоянно на себе си, че може повече и повече. Бе смятан за успешен от своите колеги (работеше за една банка в града ни), защото демонстрираше огромна енергия за работа. Нормално беше да се връща уморен и да заспива пред телевизора.

Когато умората и задухът  станаха постоянни оплаквания, майка ми се опита да го прати на лекар. Беше му измерила кръвното, високо доста над допустимото. Той й отказа, защото „нямало смисъл“.

Една вечер ми позвъниха, че у дома става нещо лошо. Татко лежеше на дивана, бледен и изпотен, а майка ми спешно търсеше нещо в домашната аптечка, защото кръвното бе критично високо. Линейката го отнесе. Инфаркт и то сериозен.

От болницата баща ми излезе друг човек. Добрият великан се беше смалил и сбръчкал. Не мога да си обясня, но някой беше отнел цялата му енергия и беше вкарал страх и отчаяние. Хвърли си лекарствата, защото от тях му ставало „по-зле“. Твърдеше, че всичко ще му мине, само трябва да се успокои. Една сутрин ми позвъниха, че просто не се е събудил. Тежък и фатален инсулт. Всички се чудеха, че така бързо, че бил млад човек, че е имал още да поживее.

Ако имаше волята да приеме, че не всичко зависи от него, че кръвното му налягане не е нещо, което той може да контролира сам, вероятно той щеше да е още с нас. Дълги години стрес и работа по 12 часа бяха разбили сърцето му. Да отлагаш взимането на решение за здравето – това беше най-голямата му грешка.

Светла

Те обещаха на сърцето си +

Магистър фармацевт Васил Русев, град Стара Загора

Залле Калканова, град Стара Загора